söndag, januari 22, 2017

La suédoise & la fève

Mina uteblivna fèves i kungagaletten har blivit historia. Sedan den sista rapporten har jag ätit ytterligare 3 bitar, den senaste idag och inte har det blivit någon fève än...
Det har blivit en sån grej av det hela att en av mina kollegor berättade för sina barn som surade bara för att ett av barnen fick "bönan", att hon hade minsann en kollega (jag) som har ätit Galette de Roi i 40 år (hon drog till det lite, jag har ju bara bott här i snart 22 år) och aldrig fått "fèven"!
Barnen blev så imponerade och ledsna för min skull att det blev familjeråd och då skulle man bestämma vilken "fève" jag skulle få, men de ångrade sig så än har jag inte sett röken av en "fève"!

Idag var vi inbjudna till en av Matthias kompisar för att äta Galette och dricka cider. Naturligtvis blev det ingen "fève" idag heller...

Ikväll gjorde jag färska vårrullar med jordnötsdipp, men det blev inte alls så bra som jag hade hoppats på. Såsen blev en katastrof, så salt och så jolmig, inte alls god. Matthias åt utan sås men jag tyckte det blev torrt och tråkigt.
Nästa vecka släpar jag fram linserna igen!

Jag gick en promenad imorse för att köpa salladslökar till vårrullarna, (det är väldigt svårt att få tag i salladslökar för närvarande) och det var fortfarande fruset överallt där solen inte hade kommit åt.
Det är fortfarande väldigt kallt men solen skiner och det är underbart!

Imorgon börjar en ny veckan och det känns inte riktigt som om jag har sovit tillräckligt eller tagit det tillräckligt lugnt, men det ordnar väl sig ändå antar jag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar