måndag, december 11, 2017

Sex

Matthias var på semester den här veckan och i onsdags jobbade jag hemma. Papy Maurice hade varit hemma hos oss och jobbat både på måndagen och tisdagen men på onsdagen fick både Maurice och vi en ledig dag.
Vi passade på att göra en familjepromenad. Lenny blir ju så glad när han får komma ut och röra på sig under dagen.

Jag jobbade vidare och längtade tills att jag skulle kunna få packa väskan och ta en tur till Sverige. Jag har beställt snö för jag längtar verkligen efter snö.
Är det någonting som jag saknar på vintern så är det snö! Det lyser upp allt det mörka och allt ser mjukt och inbäddat ut.

Jag började att laga lite mat som Matthias kan värma upp medan jag är på semester. Jag behöver inte det men jag vet att han äter inget annars, det blir lätt kakor eller ost eller annat skräp.
Så jag lagade en butternutsoppa med kokosmjölk som jag vet är en av favoriterna.

På eftermiddagen fick vi nyheten om Johnny Hallydays död. Han har ju alltid funnits och var en ikon i Frankrike vare sig man tyckte om honom eller inte så det kändes underligt och nära.

För första gången på ett par år firade vi inte Saint Nicolas. Inte för att det blir mycket till firande men ett glas glögg och en saffranskuse brukar det bli iallafall.

Den 6:e december är jag tacksam för att jag har möjlighet att resa till Sverige och besöka min familj. Att jag inte bor längre bort och att vi kan ses ett par gånger om året.


3 kommentarer: