onsdag, december 27, 2017

Tjugofem

Juldagslunch hos Dominique och Maurice med (nästan) hela familjen...
Jag är väl den som är svårast med maten, fast Amélies man Greg kommer in som god tvåa!

Som vanligt serverades champagne till aperitifen, barnen äter nästan aldrig något men äter desto mer korvbitar och chips och oliver.

Barnen kunde inte hålla sig utan ville absolut öppna julklapparna med en gång.
Jag fick en digital prenumeration på mitt vegomagasin som jag gillar. En digital tidning med finfina vego recept! Sen fick jag en lampa som ser ut som månen och som man kan ha droppa eteriska oljor i som sedan värms upp av lampan. Den kommer att passa så bra i vårt nya badrum när jag tar ett bad! Det ser jag framemot!

Gammel papy (Dominiques pappa) hade skickat en julklapp till oss genom Dominique: ett presentkort hos Castorama! Det kommer att hjälpa badrummet på traven.

Dominique hade gjort jättegod mat som alltid. Hon försöker alltid att förnya sig och i år hade hon gjort en jättegod gratäng med svamp och butternutpumpa.

Det brukar vara mer mat men jag tror att det alltid blir så mycket över att de har dragit ner på kvantiteten. Man kan ju bara bli mätt.

Lagom till efterrätten kom Gregs föräldrar. Mer champagne och vedträdskakan som alltid serveras till jul: la bûche. Dominique hade gjort en glassbûche, så god! Jag ska be om receptet!

Idag den tjugofemte december är jag tacksam för att andra personer också ser min strävan för en hållbar och avfallsminimerad livsstil och hjälper mig på traven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar