måndag, januari 04, 2021

Ekorrhjulet

Sådär ja, nu var vi tillbaka i ekorrhjulet eller hamsterhjulet kanske man borde säga?

Idag känns det inte jättebra, jag kan inte sätta fingret på vad det är som inte känns bra utan det är mer ett allmänt tillstånd. Jag känner mig som en professionell bluff och när som helst kommer en av mina chefer att komma på mig och slänga ut mig! Helt irrationellt tänkande men ändå där... Det kommer över mig ibland...

Jag har stillat sinnet med den tredje dagen på Yoga With Adriene och serien Breath. Det fungerar ganska bra. Idag tränade vi på ujjayi andning eller "victorious breathing". Man väser ut luften genom näsan kan man säga.
Ujjayi hjälper bland annat till att släppa spänningar och hjälper till att hålla rytmen när man yogar. Vill ni läsa mer om ujjayi tycker jag att Jenny Lindberg som driver Yoga Living Studio förklarar väldigt bra!

Jag tror att jag behöver röra på mig lite mer så imorgon blir det nog en promenad med hundslurken. Han som vägrade att gå ut för att kissa på hela dagen, han ville bara ligga nedbäddad i korgen och snarka. Jag fick nästan knuffa ut honom genom dörren. Nu är snark-maskinen igång igen. 

Jag var ute på en tur till affären för att köpa ingredienser till en Galette des Rois som jag ska göra till Matthias jobb. Det fattas en kollega imorgon så jag gör den tills på onsdag istället, trettondagsafton när vi firar Epifania och de tre vise männen som kom med guld, rökelse och myrra till lille Jesus. Trettondagsafton är ingen helgdag i Frankrike, vi har så det räcker ändå. Men det hindrar ju ingen från att äta en galette eller hur?!

Jag gör inte smördegen, utan fuskar med köpt, det tar alldeles för lång tid att göra smördeg och det är ganska otacksamt. Receptet är annars enkelt, vill ni ha det imorgon så att ni kan göra en egen Galette des Rois och imponera med på Trettondagsafton?

Dagens bild är på vår gata, utan så mycket som en enda liten snöflinga. Jag hoppas på bättre väder imorgon (i.e. snö såklart!). 

4 kommentarer:

  1. Vi brukade kalla Ujjayi 'Darth Vader-breath'. Ashtangan (som jag höll på med i ca. 10 år) är väldigt mycket för den - dvs. i ashtanga-serierna håller man den ju igenom hela practicen. Numera använder jag den bara någon enstaka gång - om jag behöver få upp värmen eller göra något fysiskt mer utmanande. I kundalinin blir det mycket "breath of fire". Min personliga favorit är nadi shodhana pranayam (alternativ näsborre-andning...). Älskar hur den skapar fokus och balans både i hjärnan och kroppen (balanserar mellan ida och pingala). Jag är naturligt 100% pitta så behöver sällan något som hettar upp egentligen utan snarare sånt som sänker och balanserar ut energin och kyler ned...
    Har aldrig smakat en Galette de roi - skulle vara intressant men jag vet inte vart de skulle finnas i San Diego.
    En promenad är aldrig fel! Hoppas hunden blir piggare på att gå ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hon nämnde faktiskt Darth Vader breath också. :o)
      Jag har bara utövat kundalini en enda gång och då gjorde vi breath of fire, jag föredrar som du nadi shodhana pranayam, den ger mig mest fokus även om ujjayi hjälpte mig att hitta mitt inre lugn idag.
      Jag är pitta i majoritet men har inte tittat närmare på doshas. Jag tycker att det är mycket intressant men har inte tagit mig tid till att verkligen lära mig mer.
      Om ni har något franskt "epicerie" i närheten, annars är receptet jag publicerade idag ganska enkelt. Jag tror att S skulle gilla galetten, han gillar ju sötsaker också om jag har förstått... ;o)
      Lenny fick jag tvinga ut idag igen, men när vi väl är ute så gillar han det. Sen får han en liten godbit som belöning när vi kommer hem och dum är han ju inte så han sätter sig i köket och väntar på godbiten.

      Radera
  2. Mänskligt, att vara ur slag och vara självkritisk.

    Min ena hund har också skytt promenader tills igår, då det vände. Hon har varit så traumitserad av nyårssmällarna.
    Kör också en långpromenad med hundarna imorgon.

    /Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad tråkigt det är med nyårs/påsksmällare! Här är det som tur är inte så vanligt, däremot har vi ett gäng jägare som skjuter skarpt och det gillar inte Lenny. Promenaden idag gick bra, det blev en timma till i lugn takt.

      Radera