onsdag, januari 06, 2021

Januarigrått

Jämngrått, fuktigt och kallt, så ser det ut i Paris regionen idag!
Det är inte alls så rasande romantiskt som man kan tro, januari är inte roligt i Paris heller, lika lite som i Flen eller Trosa!

Jag drog, bokstavligt talat, ut hundskrället på promenad idag igen. Först såg han mycket uppgiven ut men fick fart på sina små korviga ben när vi väl kom ut och sprang ifrån brevbäraren! I ärlighetens namn så räddade jag snarare brevbäraren från att bli utskälld idag (igen).

Det blev en liten nätt promenad på 50 minuter i lugn takt, jag tror att vi mår bra av det båda två, dessutom så slipas klorna ner när vi går på asfalt vilket är att föredra framför klippning / slipning. Lenny ligger och snarkar under sin filt i korgen sen vi kom tillbaka, det ser väldigt skönt ut!

Jag har en tid hos akupunktören Sören, näe, han heter Maurice egentligen, den 22:a januari. Jag har tagit ledigt den dagen ifall jag skulle känna mig lite lurig efteråt.
Än så länge har jag inte haft något mer migränanfall så yogan verkar hjälpa och det känns ju positivt!

Dagens bild blir från Lennys och min promenad idag. Varje år sätts det upp julgrans-insamlingsplatser runt om i hela Frankrike. Man får naturligtvis inte slänga sin gran i soporna och trädgårdsavfall hämtas inte under vintermånaderna så då sätter kommunen upp en plats där man kan lämna sin gran.

Guldpåsen som sitter runt en av granarna heter faktiskt sac à sapin (gran påse) och köps för 5€ har jag för mig, 1,5€ går till välgörande ändamål. Påsen behövs naturligtvis för här sätter man ju inte granen i vatten som ni vet vid det här laget. Det är ganska tjusigt runt granfoten också, men jag gillar ju inte plast som vi också vet vid det här laget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar